Telah TERBUKTI di kebun Wakdat Tanjung Karang Selangor

Pemilik kebun Wakdat di Tanjung Karang.

Ustaz Wakdat yang pakai kopiah


Masalah kebun ialah :

  • Serangan Ganoderma.
  • Pokok Terbantut  dipenuhi dengan bunga jantan dan
  • Hasil tidak capai sasaran.
Mula gunakan baja nadi bio kimia pada hujung bulan Mei 2015 yang lalu dan masa tu keadaan musim panas dan dah 2 minggu tidak hujan.

Keadaan membimbangkan saya dan syarikat kerana perubahan dari hasil penggunaan baja nadi bio kimia ini tidak dapat menunjukkan hasil dan perubahan sekiranya tiadanya hujan yang cukup. Senang kata tiada hasil jika musim kemarau.

Namun dengan kuasa Allah yang maha esa, kulat Ganoderma di kebun wakdat berjaya di matikan setelah 26hari dari tarikh ditabur. Sedangkan kami menjanjikan kulat tersebut boleh mati dalam waktu kurang dari 14 hari. Tetapi itu berlaku jika cuaca sering hujan sahaja. Jika musim panas tiada air memang tiada jaminan kulat akan mati seawal itu.

Jadi, untuk tidak membuang masa kita jom lihat gambar-gambar yang berjaya di ambil di kebun wakdat.Ini lah gambar kulat Ganoderma yang saya ambil sendiri di kebun wakdat, dan kita boleh lihat ia telah kering dan mati.

Selain dari ganoderma, akar-akar baru juga dah mula keluar di pangkal pokok sawit di kebun wakdat.
Untuk sebarang pertanyaan / pengesahan atau ingin melihat sendiri di kebun anda boleh hubungi wakdat terus di talian 016-2305654

No comments:

Post a Comment