Testimonial Dari Kebun Tuan Hj. Zainal Di Kg. Punggai Desaru Johor.

Kebun Hj Zainal Di Kg. Punggai


Sebelum kita menikmati rakaman video yang diambil semasa lawatan dijalankan di kebun beliau, saya ingin menceritakan dulu sedikit tentang keadaan kebun beliau sebelum ia mula menggunakan Baja Nadi Bio Kimia ini.

Dari hasil maklumat yang saya dapat, kebun tuan hj zainal ni mempunyai keluasan lebih kurang seluas 360 ekar kebun sawit yang mana sebelum ini kebun beliau di uruskan oleh satu badan dan apabila ia telah di ambil alih oleh pengusaha baru, Kebun tersebut telah mengalami pelbagai masalah.

Selain dari hasil yang tidak seberapa, terdapat beberapa lagi masalah serius yang terjadi antaranya..


  • Kewujudan bunga jantan yang begitu banyak.
  • Daun mengering.
  • Batang pokok meramping.
  • Dan hasil yang sangat mengecewakan.
Disebabkan tiada jalan penyelesaian yang terbaik, kebun tersebut telah di biarkan hampir selama setahun lebih.

Dan alhamdulillah, berkat di bulan Ramadhan yang lalu, beliau telah ditakdirkan oleh Allah S.W.T telah menemukan dengan Baja Nadi Bio Kimia ini.

Dan kebun beliau dengan rasminya mencuba baja nadi ini pada 3 Ramadhan yang lalu. Dan pada hari ini 19 Ogos 2015 kebun beliau telah menunjukkan satu perubahan yang besar dan team aftasar sempat merakam keadaan kebun beliau untuk dikongsikan pada tuan pada hari ini.

Jom Kita Saksikan !

Apa yang dapat kita lihat akar-akar besar dan akar rambut mula tumbuh dan keluar. Dan kejadian ini sememangnya anda TIDAK akan dapat dari penggunaan baja lain selain Baja Nadi Bio Kimia


Selain dari keluarnya akar dan pelepah mula membuka, kita juga dapat lihat bunga-bunga jantan mula kering dan mati !No comments:

Post a Comment